Instacamp in de Biesbosch!

Instagram is een van mijn favoriete social media platforms (mijn gallery vind je hier: @verolme). Het is snel, eenvoudig en het draait volledig om foto’s en korte video’s. Wat wil je nog meer? Oh ja, onlangs heeft Instagram ook ‘stories’ toegevoegd, waarbij je korte filmpjes als ‘nieuwsflitsen’ kunt uploaden. Deze filmpjes verdwijnen, net als bij het populaire SnapChat na 24 uur van je profielpagina.

Staatsbosbeheer Instacamp aankondiging

Instacamp! Via IG: @staatsbosbeheer

Als liefhebben van de natuur en natuurfotografie volg ik natuurlijk Staatsbosbeheer (@staatsbosbeheer) en zij hebben ook wel eens een foto van mij op hun tijdlijn geplaatst. Vorige week verscheen er opeens een aankondiging dat je kon inschrijven voor hun ‘Instacamp’, oftewel #logerenbijdeboswachter. Het was voor het toen aankomende weekend en de inschrijvingstermijn was slechts 24 uur. Op zaterdag zou mijn dochter Gina haar verjaardag vieren, en ik vond het wel een leuk idee om ons hele gezin plus aanhang in te schrijven. Tot mijn verbazing werden wij geselecteerd als deelnemers, echt fantastisch!

__staatsbosbeheer__•_Instagram-foto_s_en_-video_s

Een dag later ontvingen wij de briefing met de locatie en de activiteiten: Nationaal Park De Biesbosch, logeren op een geheime plek bij Boswachter Rob, bever-expeditie, kampvuur, lekker eten en drinken, slapen, vrije activiteiten en halen en brengen met de boot. Wel zelf de kampeerspullen en eten en drinken meenemen. Geen probleem, we komen eraan!

Zaterdagmiddag werden wij even voorbij Werkendam opgewacht door Boswachter Rob en Giel van Staatsbosbeheer en Mollie, de hond. We kregen een hartelijke ontvangst en een korte toelichting. We laadden onze spullen in de grote boot van SBB en we gingen op pad. Rob heeft ons meteen maar via een mooie omweg laten kennismaken met de prachtige natuur van de Biesbosch.
Vervolgens kwamen wij aan op eiland De Dood. Ja, echt. Lekkerrrr, moeten we hier overnachten? What’s in a name, de boswachter woont er zelf ook met zijn gezin, dus wij laten ons door een naam niet gek maken. We hebben eerst onze tenten opgezet, twee aan het prachtige uiteinde van het eiland en mijn oudste zoon en zijn vriendin sliepen in hun tent op ‘de kade’.

Marloes (@marloesbloedjes) was na de installatie van de belangrijkste zaken meteen begonnen aan haar eerste tekening/aquarel. Het mooie resultaat vind je op haar Instagram pagina!(klik de link).

Er staat ook een oud griendwerkershuisje op het eiland, waar we gebruik konden maken van de keuken en sanitair. Altijd handig als je gaat wildkamperen! We hebben er ons potje gekookt en we hebben sfeervol bij onze tenten, aan het water, gegeten.

Na het eten schoven Boswachter Rob en de anderen aan voor een kop koffie en daarna vertrokken wij voor de bever-expeditie. Het werd een onvergetelijke boottocht, ik laat de foto’s hieronder voor zich spreken!

Na de bever-expeditie was de zon al ruimschoots en waanzinnig mooi ondergegaan en zijn we gezellig met zijn allen rond het kampvuur gaan zitten. Marloes, Gina en Hannah speelden gitaar en zongen, en mooie verhalen werden verteld.

Het werd lekker laat, en voor ondergetekende nog iets later, want die hoorde ergens een vette Rave-Party. In de Biesbosch? Ja natuurlijk! Wel een illegale, want enkele Werkendammers deden hun naam eer aan en hadden werk gemaakt van een heuse inbraak in de oude boswachterswoning, om daar eens lekker tot een uur of vijf ‘s ochtends uit hun dak te gaan. Haha wel lachen hoor, ondanks de overlast, dat je door een rave-party in nota bene een stiltegebied gedwongen wordt om de zonsopgang mee te maken. Dat gebeurt bij niet zo vaak, ik begeef mij altijd liever aan de andere kant van de dag 😉 Hier het nieuwsartikel over de boefjes: Omroep Brabant

De volgende dag werden we wakker door het geluid van een bever, die vlakbij onze tent aan een tak zat te knagen. Ik heb geprobeerd hem in beeld te vangen, maar dat is helaas niet gelukt. We hebben heerlijk ontbeten en zijn gaan wandelen. De kinderen zijn nog met een kano op pad gegaan, dat zul je terugzien in het filmpje.

‘s Middags zijn we weer door Boswachter Rob aan de wal gebracht en konden we dit onvergetelijk weekend afsluiten. Wat een mooie tijd hebben wij gehad, met heel hartelijke dank aan alle betrokken medewerkers van Staatsbosbeheer, in de Biesbosch maar ook op kantoor. Instacamp rules!

_AVE3492

_AVE3524

 

_AVE3860

_AVE3853

_AVE3528

_AVE3541

_AVE3578

_AVE3557

_AVE3561

_AVE3634

_AVE3676

_AVE3568

_AVE3730

_AVE3739

_AVE3746

_AVE3889

_AVE3766

_AVE3991

_AVE3778

_AVE3805

_AVE3832

\_AVE3847

_AVE3862

_AVE3940

_AVE3964

_AVE3982

_AVE4000

_AVE4028

_AVE4087

_AVE4106

_AVE4110

_AVE4117

_AVE4120

_AVE4130

_AVE4135

_AVE4138